Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır Barosu Başkanı Aydın: “Tahir Elçi’nin öldürülmesine sebep olan muhtemel failler tespit edildi”

Tahir Elçi’nin öldürülmesinin 154. haftası anma etkinliği dün Diyarbakır’da, Diyarbakır Barosu üyelerinin bir araya geldiği bir toplantıyla gerçekleştirildi.

Etkinliğe İnsan Hakları Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Hak İnisiyatifi ve Diyarbakır Tabip Odası yöneticileri de katıldı.

Diyarbakır Adliyesi önünde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Avukat Cihan Aydın, Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi ile ilgili devam eden soruşturma sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu:

“Geçmiş yönetimden arkadaşlarımızın çabasıyla soruşturma dosyasındaki bütün yazılı-görsel belgeler, deliller, tanık ifadeleri, açık kaynak arayışları sonunda elde edilen bilgi ve belgeler bundan yaklaşık iki yıl önce bir bütün olarak Londra Üniversitesi Adli Mimarlık bölümüne gönderilmişti. Bugün itibariyle Adli Mimarlık bölümünce hazırlanan bu rapor elimize geçti.”

Cumhuriyet gazetesinden Mahmut Oral’ın haberine göre, raporun soruşturmayı sürdüren Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na verileceğini ve sonrasında da kamuoyu ile paylaşılacağını belirten Aydın sözlerine şöyle devam etti:

“Az önce bahsettiğim dosya kapsamındaki bilgi ve belgelerden, görüntülerden bir derleme yapıldı ve tamamen bilimsel olarak yapılan bu incelemeler sonucunda sayın başkanımızın öldürülmesine sebep olan muhtemel faillerin kimler olabileceği konusunda bir tespite varıldı. Bizim açımızdan bu saatten sonra bilimsel verilerle de desteklenmiş bir ve birden fazla fail var.”

Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi, 28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Dört Ayaklı Minare önünde gerçekleştirilen basın açıklaması sonrasında vurularak öldürüldü. Cinayet soruşturması devam ediyor; fakat henüz cinayetin failleri bulunup yargı önüne çıkarılamadı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.