Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş, İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu oldu

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu oldu. İki büyük kentin yanı sıra Adana ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayları da kesinleşti.

Bugün CHP’de önce Merkez Yönetim Kurulu (MYK), sonrasında da Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Parti Meclisi’ndeki oylamada CHP’nin yerel seçimlerdeki Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı 12’ye karşı 45 oyla Mansur Yavaş oldu.

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’ndan açıklama

Mansur Yavaş adaylığının kesinleşmesi sonrası Twitter’dan açıklama yaptı:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlenen Ekrem İmamoğlu da kararın ardından bir tweet attı:

PM’de Antalya ve Adana’nın Büyükşehir Belediye Başkan adayları da belirlendi. CHP’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muhittin Böcek olurken, Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayının da Zeydan Karalar olduğu açıklandı.

Muhittin Böcek kararın ardından Twitter’da şu mesajı paylaştı: 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.