Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da Sarı Yelekliler’den sonra eylem sırası polislerde



Fransa’nın üç büyük polis sendikası önümüzdeki günler için çalışmama ve iş yavaşlatma çağrılarında bulundu. Unite SGP-Police-FO, 15 Aralık’ta Sarı Yelekliler’e gönderme yaparak 1. dalganın işaretini verirken, Ulusal Polis İttifakı da dün 19 Aralık’ı “Kara Çarşamba” ilan ettiğini duyurarak memurlardan karakolları açmamalarını ve yalnızca acil aramaları yanıtlamalarını talep etti. Son olarak UNSA-Police salı günü, kanuna karşı gelenler hakkında zabıt tutmayarak “minimum hizmet” vereceğini açıkladı.
 
Le Monde’dan Nicolas Chapuis’in haberine göre, polis sendikalarının asıl sorunu maaşlar. Macron tarafından Sarı Yelekliler’in eylemlerinin ardından vaat edilen primi yeterli bulmayan polisler, tüm kamu koruyucuları için 115 euroluk maaş artışı talep ediyor. Unite SGP-Police-FO Genel Sekreteri Yves Lefebvre durumu “Bu hiçbir derde çare değil, polisler bir prim karşılığında satılmak istemiyor” sözleriyle açıklıyor. 
 
Birleşik Polis İttifakı’nın genel sekreteri Jean-Claude Delage’a göre ise, Sarı Yelekliler karşısında sahaya sürülen polisler hükümetten somut adımlar bekliyor: “Polisler oradaydı, onlar hükümetin son kaleleriydi ve teslim olmadılar. Şimdi onlara duyulan minnettarlığın somut göstergesi gerekli.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.