Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump: “Erdoğan, Suriye’de IŞİD’den geri kalan ne varsa yok edeceğini söyledi”

ABD Başkanı Donald Trump dün attığı tweette, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine, Suriye’de IŞİD’den geriye kalan ne varsa yok edeceğini söylediğini belirtti. Aynı tweette Erdoğan’ın bunu yapabilecek biri olduğunu ve artık ABD askerlerinin eve dönebileceklerini söyledi.

Trump bu konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye’den ABD’li askerlerin çekilmesi, IŞİD ve ticari anlaşmalar konusunda çok verimli bir telefon konuşması gerçekleştirdiklerini ifade etmişti. 

Trump’un açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da kendi twitter hesabından Trump ile Suriye ve ticari ilişkiler konusunda çok başarılı bir görüşme yaptıklarını söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Suriye konusunda Trump ile pek çok konuda mutabık olduklarının ancak bunun sahaya yansıması için uzun süre beklediklerinin altını çizmişti. Erdoğan, Trump’ın çekilme kararı sonrası Fırat’ın doğusuna yapılacak operasyonun bir müddet gecikeceğini eklemiş ve gerçekleştirecekleri operasyonlarla Suriye’de hem PKK’yı hem de IŞİD’i ortadan kaldıracak bir hareket tarzı izleyeceklerini söylemişti.

Son olarak dün, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Başkanı Donald Trump’ın 2019 yılında Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştireceğini ifade etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.