Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2018’in uçak kazaları: Ölümcül kaza oranı önceki yıla göre arttı

2018’de uçaklardaki ölüm oranında ciddi bir artış yaşandı. Hollandalı bir danışmanlık firması olan T70 ve Uçuş Güvenliği Ağı’nın (Aviation Safety Network) açıklamasına göre, bir önceki sene sıfır ölüm yaşanmışken, 2018’de yolcu uçaklarındaki ölüm sayısı 500’ün üzerine çıktı. Açıklamada, ölüme sebep olan kazaların hâlâ çok nadir yaşandığına da vurgu yapıldı.

T70’in açıklamasına göre, 2018’de büyük yolcu uçaklarındaki ölümcül kaza oranı milyonda 0.36, yani 3 milyonda bir yaşandı. Bu oran, 2017’de milyonda 0.06 idi. 2017’de dünyada toplam iki ölümcül uçak kazası yaşanmıştı, fakat ikisi de yerel turboprop motorlu uçaklardı.

Geçtiğimiz 20 yıl içinde, dünya çapında ölümcül uçak kazası sayısında önemli bir düşüş yaşanmaya başladı. Uçuş Güvenliği Ağı verilerine göre, 2005 yılında toplamda 1015 kişi uçak kazalarında hayatını kaybetmişti.

Sayıdaki yükselişe rağmen, Uçuş Güvenliği Ağı’nın açıklamasına göre, 2018 yine de bugüne kadar uçuşların en güvenliği olduğu üçüncü sene oldu. Uçuş Güvenliği Ağı yöneticisi, “Kaza oranı 10 yıl önceki sayıyla aynı olsaydı, geçtiğimiz yıl 39 ölümcül kaza olurdu. Bu, geçtiğimiz 20 yılda uçuş güvenliğinde ne kadar büyük yol kat edildiğini gösteriyor” dedi.

2018’deki uçak kazaları

29 Ekim’de Lion Air şirketine ait Boeing 737 MAX 8 , Endonezya’nın başkenti Cakarta’dan kalktıktan sonra Cava Denizi’ne çakıldı. Kazada 189 kişi hayatını kaybetti.

Mayıs ayında Cubana Havayolları’nın Boeing 737-201 uçağı Havana’da düştü, 112 kişi hayatını kaybetti.

Mart ayında US-Bangla Havayolları uçağı Nepal’deki havaalanına inerken yere çakıldı, 71 yolcudan 51’i hayatını kaybetti.

Şubat ayında Saratov Havayolları’nın uçağı Stepanovski’den kalktıktan sonra Rusya’da düştü ve uçaktaki 71 kişi hayatını kaybetti. Aynı ay, Aseman Havayolları uçağının İran’da bir dağa çarpması sonucu 66 kişi öldü.

2018 yılında ABD’de, 2009’dan bu yana ilk uçak kazası yaşandı. Southwest Havayolları’nın Co Boeing 737 jetinin pervane kanadı uçuş sırasında kırıldı. Pencerelerden birini parçalayan pervane kanadı, yolculardan birinin neredeyse uçaktan fırlamasına sebep oluyordu.

Kaynak: NY Times

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.