Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avukat Celal Ülgen, Eren Erdem kararını değerlendirdi: “Tahliye kararlarına savcıların itiraz hakkı yoktu, KHK ile getirdiler”

Dün duruşmaya çıkarılan CHP Parti Meclisi Üyesi ve eski Milletvekili Eren Erdem hakkında önce tahliye kararı verildi, ardından savcılığın itirazı üzerine hakkında yeniden yakalama kararı çıkarıldı.

Kararı değerlendiren Avukat Celal Ülgen, “Tahliye kararlarına savcıların itiraz hakkı yoktu. Bunu FETÖ ile mücadele sırasında, KHK ile getirdiler. Sonra da yasaya eklediler. Sonuçta böyle bir garabet ortaya çıktı” dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nin dünkü duruşmada Eren Erdem hakkında verdiği tahliye kararına itiraz etti. İtirazı değerlendiren üst mahkeme İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi de oy birliğiyle itirazın kabulüne karar verdi.

“Kanuni ama hukuki değil”

Avukat Celal Ülgen, kararı şöyle değerlendirdi:

“Karar, kanuni ama hukuki değil. Cumhuriyet’te de konuyla ilgili bir yazı yazdım, yazının başlığını da ‘Çift dikişli tahliye gereksinimi’ koydum. Bundan sonra böyle tahliyeli davalarda, çift dikiş beklemek zorunda kalacağız. Kişi tahliye olduğuna sevinemeyecek, cezaevi kapısında polis ve jandarma bekleyecek, insanlar tahliye olduğunda tekrar yakalanıp cezaevine konulacak.”

Tahliye kararına itirazın KHK ile getirildiğine dikkat çeken Ülgen, şöyle devam etti: “CMK’da sadece tutuklama kararına itiraz düzenlenmişti, tahliye kararlarına savcıların itiraz hakkı yoktu. Bunu FETÖ ile mücadele sırasında, KHK ile getirdiler. Sonra da yasaya eklediler. Bir garabet ortaya çıktı.”

Babası işten atıldı

Eren Erdem’in babası Hasan Erdem’in de Eminönü’nde çalıştığı halıcıdan atıldığı ortaya çıktı. Olayı CHP’li Barış Yarkadaş paylaştı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.