Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FBI, Trump’ın gizlice Rusya için çalışıp çalışmadığını soruşturdu

ABD’de Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI), Başkan Donald Trump’ın gizlice Rusya adına çalışıp çalışmadığını soruşturduğu iddia edildi.

New York Times’da yer alan habere göre, FBI Direktörü James Comey’i Mayıs 2017’de görevden almasının ardından, Trump’ın davranışları konusunda giderek daha fazla endişe duyulduğu ve Başkan’ın ABD’nin çıkarlarına aykırı hareket ederek Rusya adına çalışıp çalışmadığının soruşturulduğu belirtildi. Haberde, bu bilginin soruşturmada yer alan birtakım eski yetkililerden geldiğine de yer verildi.  

Soruşturmanın çok ciddi iddialarla başlatıldığı belirtilen haberde, FBI soruşturma yetkilerinin, Trump’ın eylemlerinin ulusal güvenlik için olası bir tehdit haline gelip gelmediğini ve Başkan’ın farkında olmadan Moskova’nın etki alanına girip girmediğini araştırdıkları iddiası yer aldı. 

FBI’ın Trump’a karşı başlattığı soruşturmada, cezai açıdan da Trump’ın Comey’i görevden almasının adaleti engelleyici bir eylem olup olmadığı araştırılıyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.