Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhur İttifakı’nda MHP’ye bırakılan iller netleşti: Adana, Mersin, Manisa ve Osmaniye

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında “Büyükşehir ve il adaylarımızdan açıklamadığımız altı il kalmıştı, bunlardan dördünde Cumhur İttifakı kapsamında MHP’nin adayını destekleyeceğiz” dedi. Erdoğan sözlerinin devamında, altı il içinde yer alan Aydın’da Mustafa Savaş’ı aday göstereceklerini, Muğla il adayını ise pazar günü açıklayacaklarını duyurdu. Erdoğan’ın açıklamalarına göre, MHP’nin adaylarını açıkladığı Adana, Mersin, Manisa ve Osmaniye’de AKP aday çıkartmayacak ve MHP’nin adaylarını destekleyecek.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak mevcut Başkan Hüseyin Sözlü’yü açıklayan MHP, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Toroslar İlçe Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı aday göstermişti. MHP, Manisa’da mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Osmaniye’de mevcut Belediye Başkanı Kadir Kara ile devam etme kararı almıştı.

Cumhur İttifakı’nda bu iller dışındaki bazı illerin de MHP’ye bırakılacağına dair iddialar söz konusu. Kars ve Iğdır’da AKP’nin adaylarını çekip MHP’yi destekleyeceği yönünde bazı iddialar dile getirilse de parti yetkililerinden bu yönde açıklamalar gelmedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.