Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“İttifak olmazsa olmaz değil” diyen Samsun Milletvekili Erhan Usta, MHP’den ihraç edildi

Samsun Milletvekili Erhan Usta, MHP’den ihraç edildi. Usta, tedbirli olarak ve parti üyeliğinden kesin çıkarma talebiyle Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığına sevk edilmişti.

MHP’den konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle:  

“Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü’nün 78. maddeleri uyarınca tedbirli olarak kesin çıkarma cezası ile cezalandırılması istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilmiş bulunan Samsun Milletvekili Erhan USTA hakkında düzenlenen disiplin soruşturması dosyası münderecatı Merkez Disiplin Kurulunca müzakere edilmiş, müzakereler sonucunda yapılan gizli oylama ile Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İli, Çankaya İlçe Teşkilatı üyesi Erhan Usta’nın Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü’nün 78/4 – (c) , (e) , ve (i) maddeleri uyarınca parti üyeliğinden ‘Kesin çıkarma’ cezası ile tecziyesine, 16.01.2019 tarihinde OY BİRLİĞİ ile karar verilmiştir.”

Usta, EYT ve ittifak konusunda partiyle ters düşmüştü

Samsun Milletvekili Erhan Usta, Ekim 2018’de Emeklilikte Yaşa Takılanlar’la ilgili Meclis’teki oylamada farklı tavır aldığı gerekçesiyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından grup başkanvekilliği görevinden alınmıştı.

Usta, konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı: “MHP olarak, seçim beyannamemizde emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetinin çözülmesi için bir taahhüdümüz vardı. Bu konunun TBMM içerisinde çözülmesinin önemli olduğunu belirtmek isterim. Bu konuda MHP’yi köşe sıkıştırmaya çalışmak doğru değildir. ‘Bütçe imkanları iyi değil, ekonomi sıkıntıda, o zaman bu iş kalsın’ şeklinde bir yaklaşım da olmaz. Bu iş kalmaz. Bütçede lüzumsuz harcamalarımız varsa, o harcama programları gözden geçirilmelidir. Bizim Milliyetçi Hareket Partisi olarak görüşümüz bu şekildedir.”

Cumhur İttifakı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Usta, AKP’yle yerel seçim işbirliği kapsamında Samsun’da 7 ilçenin MHP’ye bırakılmasını istediklerini söylemiş ve “Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde başarıya ulaşması yeni sistem açısından önemli. Ancak olmazsa olmaz değil. Müzakerelerde olumlu bir sonuç alınamazsa her türlü sonuca açığız” demişti.

Disiplin Kurulu’na sevk edilen Usta, Twitter hesabından şu açıklamayı yapmıştı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.