Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kayserili bir aydının ardından: Aydın Karakimseli

Televizyoncu, yayıncı, gazeteci ve siyasi kişiliğiyle tanınan Kayseri’nin önemli simalarından Aydın Karakimseli dün hayatını kaybetti. Mustafa Emin Büyükcoşkun, Karakimseli’nin ardından bir yazı yazarak, geçen yıl kendisiyle yaptığı söyleşiyi yayınladı.

1949 doğumlu Karakimseli’nin cenazesine Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, AKP İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ve Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa katıldı.

Karakimseli’nin ölümünün ardından Mustafa Emin Büyükcoşkun da Emek ve Adalet Platformu’nun internet sitesinde bir yazı yayınladı. Karakimseli ile nasıl tanıştığını anlatan Büyükcoşkun, geçen yıl kendisiyle gerçekleştirdiği bir sohbetin videosunu da aynı haberin içinde paylaştı.

Büyükcoşkun, Karakimseli’nin hikayesini şöyle özetliyor: “Ülkücü komandoluktan, 70’lerin Beyoğlu’sunda geçirdiği derbeder yıllara, en yakın arkadaşı kucağında vurulunca Kayseri’de inzivaya, önce İslamcılığa, sonra partiye ve nihayetinde tasavvufla hemhal olmaya uzayan hikaye…”

Karakimseli’nin Büyükcoşkun’a “O günden sonra hayatım başka bir istikamet kazandı” diye anlattığı olay:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.