Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul hakkında tahliye kararı verildi

Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul ve beraberindeki 43 sanığın yargılandığı Furkan Vakfı’na yönelik davanın son duruşması bugün gerçekleştirildi. 

Duruşmada bir yıldır tutuklu bulunan Kuytul hakkında tahliye kararı verildi. Bolu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kuytul, Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya SEGBİS yoluyla katıldı ve hakkındaki suçlamaları reddederek beraatini talep etti.

Duruşmada Alparslan Kuytul, Ali Alagöz ve Veysel Dörtgöz tahliye edilirken, yurtdışına çıkma yasağının devam etmesine karar verildi. Diğer sanıkların mal varlığı üzerindeki tedbir ve adli kontrol şartının kalkmasına yönelik kararın daha sonra açıklanacağı bildirildi.

Kuytul ve beraberindeki 43 sanık, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Özel belgede sahtecilik”, “Dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık” suçlamalarıyla yargılanıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.