Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Canan Kaftancıoğlu önce CHP İstanbul İl Başkanlığı görevini bıraktı, sonra istifa kararından vazgeçti

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Parti Meclisi’nde İstanbul belediye başkan adaylarının da belirlendiği toplantı devam ederken sosyal medyada paylaştığı bir mesajla istifasını açıkladı.

Kaftancıoğlu daha sonra, yine sosyal medyadan, istifa kararından vazgeçtiğini, görevinin başında olduğunu açıkladı.

Canan Kaftancıoğlu kimdir?

1972 Ordu doğumlu Kaftancıoğlu 1995 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1997 yılında İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı’nda Adli Tıp ihtisasına başladı. Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nda (TİHV)) vaka taraması yaparak “İşkence Olgularının Adli Tıbbi Değerlendirilmesi” isimli teziyle ihtisasını tamamladı.

12 Eylül öncesi katledilen Ümit Kaftancıoğlu’nun oğlu Dr. Ali Naki Kaftancıoğlu ile evli olan Canan Kaftancıoğlu, Ümit Kaftancıoğlu Öykü Ödülleri düzenleme komitesi üyesidir. 2011-2012 yılları arasında Basın, Kültür ve İletişimden sorumlu CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı, 2012-2014 yılları arasında il başkan vekilliği, basından sorumlu il başkan yardımcılığı görevini sürdürmüştü. Kaftancıoğlu Ocak 2018’de CHP İstanbul İl Başkanı seçilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.