Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Maduro için çember daralıyor

İspanya, Fransa ve Almanya, Venezüela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya “sekiz gün içinde seçim kararı alması” çağrısında bulundu.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Alman hükümeti sözcü yardımcısı Martina Fietz, Venezüela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya, seçim kararı alması için sekiz gün süre tanıyarak aksi halde Meclis Başkanı Juan Guaido’yu geçici devlet başkanı olarak tanıyacaklarını açıkladı.

İspanya Başbakanı Sanchez “Venezüela’da hemen temiz, demokratik ve şeffaf bir seçime gidilmesi çağrısı yapıyoruz. Hükümet dayatma ya da devirme amacı gütmüyoruz. Venezüela’da demokrasi ve özgür seçim istiyoruz” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise Twitter üzerinden “Venezüela halkı özgür bir biçimde geleceğini belirleyebilmelidir. Önümüzdeki sekiz gün içinde seçim tarihi açıklanmaması halinde Juan Guaido’yu geçici devlet başkanı olarak tanımaya hazırız. Avrupalı müttefiklerimizle birlikte çalışıyoruz” mesajını verdi.

Alman hükümeti sözcü yardımcısı Martina Fietz de aynı mesajı Almanca olarak paylaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.