Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Paris’te protesto: Sarı Yeleklilere karşı Kırmızı Fularlılar

Fransa’da kasım ayından bu yana gerçekleşen Sarı Yelekliler hareketine karşı, bir grup Fransız vatandaşı kırmızı fular takarak yürüyüş gerçekleştirdi. Pazar günü Paris’te yapılan yürüyüşe, 10 bin 500 kişi katıldı. Yürüyüşe katılanlar şiddeti reddettiklerini ve demokrasi ile özgürlükleri savunduklarını belirtiyor.

Kırmızı Fularlılar ‘Demokrasiye evet, devrime hayır’ diye bağırırken, ‘şiddete hayır’ flaması altında yürüdü; Fransız ve Avrupa Birliği bayraklarını taşıdı.

Yürüyüşü organize eden Toulouse şehrinden mühendis Laurent Soulié bu eylemin yaklaşık altı haftadır sessizce evlerinde oturan ve harekete geçme talebinde bulunan insanlara tekabül ettiğini söylüyor. Soulié, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un siyasal hareketine sempati duyan biri. Soulié bu gösteriyi organize etme fikrini geçen yıl aralık ayı ortasında Facebook hesabında ilan etmişti.

Aralık sonunda ise Kırmızı Fularlılar bu harekete destek vereceğini belirtmişti. Kırmızı Fularlılar, Sarı Yeleklilerin yollarda barikat kurmasına tepki olarak bir araya gelmişti.

Kırmızı Fularlılar bu yürüyüşe tek bir şartla katıldı: Bu yürüyüşün Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a değil Cumhuriyete bir destek olarak algılanması şartıyla. Yürüyüş esnasında eylemciler “Faşizme geçit yok” diye de bağırdı.

63 yaşındaki emekli bankacı Christine, Sarı Yeleklilerin talepleriyle ilgili “Ay sonunu getirememelerini anlıyorum ama elimizden geleni yapmalıyız, yatağımızda boylu boyunca uzanıp yardım gelmesini bekleyemeyiz” dedi. Göstericilerden bazıları Sarı Yeleklilerin bazı taleplerine katıldıklarını, ancak kurumlara karşı girişilen şiddeti reddettiklerinin altını çizdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.