Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kemal Kılıçdaroğlu: “Alper Taş, Beyoğlu adayı olabilir”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV’deki Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, geçen pazar günü yapılan Parti Meclisi (PM) toplantısı sırasında istifa ettiğini duyuran, ancak kararını değiştiren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında “Parti içi konuları kamuoyu önünde tartışmayı doğru bulmuyorum. Bizim partimiz bir ailedir ve kendi içinde tartışmalar olabilir. Canan hanımın da böyle duygusal bir tweet attığını biliyorum ve sonra vazgeçtiğini biliyorum. İstifa etmemeli. Halka şunu söyledim, atılan tweetin doğru olmadığını söyledim. Bir il başkanının duygusal nedenlerle böyle bir tweet atması doğru değil” dedi.

“Babasından ötürü çocuklar neden yargılanır?”

Kılıçdaroğlu, CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’e babası üzerinden yöneltilen eleştirilere de şöyle tepki gösterdi:

“Soyer’e yapılan eleştiriler haksız. Yıpratmak için çaba harcıyorlar, İzmir halkı, gerçekleri bilen bir halktır. Babasından ötürü çocuklar neden yargılanır? Erdoğan her ortamda inancı siyasete alet etmiyor mu? Veda hutbesi, bakın ne diyor: Baba oğlunun suçu üzerine, oğlu da babasının suçu üzerine suçlanamaz. Eğer bir insan gerçek anlamda inançlı ise bir oğul babası yüzünden suçlanamaz. Sayın Yaşar Okuyan bana geldi ve dedi ki: ‘O davada ölümle yargılananlardan biri benim ama gidip oyumu vereceğim.’ Bu suçlamalar Ortaçağ zihniyeti demektir, demokrasi kültürünün olmaması demektir. Tunç Soyer orada belediye başkanlığı yapmış, belediye başkanlığı yaptığı sürede hiçbir şeyle suçlayamıyorlar. Tunç Soyer’i kalkıp da bunun üzerinden karalamak, gölgelemek akıl mantık alacak şey değil. Babasının yaptıklarından dolayı suçlanamaz ve ödüllendirilemez. Tunç Soyer çalışkan, azimli, çağdaş, Atatürkçü, sosyal demokrat birisi.”

“Alper bey son derece saygın bir isim”

Kılıçdaroğlu, “CHP’nin Beyoğlu adayı olarak ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş sizin gönlünüzdeki isimmiş. Yarın PM’ye onun ismini mi getireceksiniz?” şeklindeki soruya “Olabilir. Alper bey son derece saygın bir isim. Beyoğlu’na yakışan bir isim. Genç, dinamik bir arkadaş, dolayısıyla bakacağız” diyerek yanıt verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.