Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener: “Türkiye’nin Cumhurbaşkanına laf söyletmeyiz”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, “Cumhurbaşkanının yaptığı yanlışları söyleriz. Bir hesabımız varsa bunu kendi içimizde hallederiz. Kol kırılır yen içinde kalır. O makamda kim oturursa otursun Türkiye’nin Cumhurbaşkanına laf söyletmeyiz. Dil uzatanların dilini, koparmayı biliriz. O makam bağımsızlığımızın sembolüdür” dedi.

Yerel seçimler öncesi 8 adayını daha açıklayan Akşener’in konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“AKP, HDP ile görüşüyor”

“Bunlar her seçimden önce HDP ile yakınlaşıyorlar. AKP ve HDP arasında görüşme yapıldığını biliyorum demiştim. AKP ve HDP grup başkanvekilleri görüşmüşler. İki yıla yakın terörist başına ziyaret yasaklanmıştı, şimdi yeniden izin çıktı. AKP’nin oy alması için yeniden HDP ile kol kola girmesine razı mısınız? Bu konuda samimi olmadıkları gibi, bir de İYİ Parti’ye çamur atıyorlar. Iğdır’da olanlara bakılınca kimin nerede olduğu çok net görülüyor. Balıkesir’de, Denizli de İYİ Parti’ye karşı beka diyerek ittifak kuranlar, Iğdır’da ittifak kurmuyor. İYİ Parti, Iğdır’da ve Ahlat’ta aday çıkarmayacağını ilan ediyor.”

“Beş müteahhit dışında, herkesin derdi var”

“İktidarın memlekette iyi giden her şeyi hemen sahiplenmek gibi bir huyu var. ‘Hayat pahalılığının sebebi fırıncılardır’ dediler. Şimdi de marketleri tehdit ediyorlar. Ama 82 milyon hayat pahalılığı ile mücadele ediyor. 5 tane kodaman dışında herkesin derdi bu. Buzdolabı tam takır. Kombiye kazayla elin değse, 500 lira fatura kesiyorlar. Millet geçmediği köprü, gitmediği hastane için 5 müteahhide vergi ödüyor. Menemen zengin yemeği oldu. Menemen soğanlı mı olur, soğansız mı olur tartışıldı. Soğanın 6 lira olduğu ülkede menemen soğansız olur. Şimdi de biberli mi olur bibersiz mi diyorlar. Biberin 18 lira olduğu ülkede sofralar menemensiz olur.”

“Cumhurbaşkanlığı makamında kim oturursa otursun ona laf söyletmeyiz”

“Dış politikada da sorunlar devam ediyor. Suriye’nin kuzeyine kara harekatı düzenlenmesi gerektiğini dile getirmiştim. Cumhurbaşkanı da bu harekâtın başlayacağını duyurmuştu. Öyle anlaşılıyor ki, harekât planı raftan kalktı. Körfez Savaşı’nın ardından 36. Paralel diyerek uydu bir devlet kuruldu. Aynı yöntemle Suriye’nin kuzeyinde de bir devlet kurulmasına karşı çıkılmalıdır. Önce ‘Harekât başlıyoruz’ deyip, sonra vazgeçmek hükümetin duruşuna halel getirir. Korkuyorsanız, korkmayın. Türk milleti cesurdur. Cumhurbaşkanının yaptığı yanlışları söyleriz. Bir hesabımız varsa bunu kendi içimizde hallederiz. Kol kırılır yen içinde kalır. Cumhurbaşkanlığı makamında kim oturursa otursun ona laf söyletmeyiz. Dil uzatanların dilini, koparmayı biliriz. Sayın Cumhurbaşkanı tehditlere boyun eğmeyiniz. Siz memleketimize göz dikenlere karşı dik durup ayağa kalkın, yeter. Bizi Türk düşmanlarının gözünü oymaya hazır bir şekilde yanınızda bulacaksınız. Bu kadar korkmayın be kardeşim. Biran önce Suriyeliyi evlerine göndermeyi konuşun. Sakın karşımıza Suriyelilere vatandaşlık verelim diye çıkmayın. Vatandaşlık vermeyi aklınızdan bile geçirmeyin.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.