Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: “Bu gece Leyla Güven için TBMM’de sabaha kadar barış nöbeti tutacağız”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında Leyla Güven’in cezaevinden tahliye edildikten sonra da sürdürdüğü açık grevine ilişkin konuştu:

“Bugünkü grup toplantımız tek gündemli olacak: Leyla Güven’in açlık grevi. Milyonlarca Leyla olursak barışı yaşatırız. Leyla’ya sözümüzdür, gözündeki ışık hiç sönmeyecek. Tecrit son bulacak. Adaletin adı değil kendisi olacak. Vicdanı olan herkese bir kez daha çağrı yapıyorum. Leyla’nın sesine ses verelim. Tecrit karanlığının Leyla’yı bizlerden koparmasına sessiz kalmayalım.”

“Hükümete de sesleniyorum, bu hukuksuzluğa yol vermeyin, tecridi sonlandırın. Unutmayın sizin de bir gün adalete ihtiyacınız olacak. Bu gece TBMM’de sabaha kadar barış nöbeti tutacağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.