Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İddia: ABD’de otomobilinde uyuyan siyahi genci 6 polis infaz etti

Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde hafta sonunda polis tarafından öldürülen siyahi bir gencin ailesi, olayla ilgili amatör kamera görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından suç duyurusunda bulundu. Aile polisin adeta bir “infaz mangası” gibi davrandığını ve otomobilinin içinde uyumakta olduğunu söyledikleri oğullarının “yargısız infaz”a kurban gittiğini savunuyor.

Söz konusu görüntülerde gerçekten de altı tane polis, herhangi bir uyarıda bulunmadan bir otomobilin içine doğru 10 ila 20 el ateş açıyorlar. Uzaktan kaydedilmiş görüntülerde, polisler ancak silah sesleri kesildikten sonra otomobilin içine doğru, “Ellerini görelim, ellerini kaldır,” diye bağırıyorlar.

Polisin daha önce olayla ilgili kamuoyuna verdiği bilgide, 20 yaşındaki kurban Willie McCoy’un otomobilin içinde kucağında silah ile oturduğu ve polisler cama yaklaşınca zanlının silaha davrandığı ileri sürülmüştü. Oysa otomobilin yakınındaki fast-food dükkanında bulunan bir görgü tanığı da, McCoy ailesinin iddiasını doğrular şekilde araçtaki kişinin “uyur gibi” kaykılmış halde olduğunu belirtmiş.

Polis yetkilileri videonun ortaya çıkması ve ailenin şikayeti ardından, medya mensuplarına, videodaki kişinin Willie McCoy olup olmadığını henüz tespit etmediklerini ve araştırma bittikten sonra gereğinin yapılacağını söylemiş.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.