Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu: “Adalete en büyük zararı adalet mensupları veriyor”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Kılıçdaroğlu’nın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Yargının bağımsız olduğunu gelip külahıma anlatın”

“Aydınlarımıza yeni bir tehdit. Cumhuriyet gazetesinin değerli yazarları yeniden hapse girecekler. Musa Kart dünyaca ünlü bir karikatürist. Aydınları hapse atıp ne yapacaksınız? Türkiye’nin itibarını zedeliyorsunuz.

Türkiye’de alınan talimat gereği yargı kararları uygulanıyor. Bunu herkes biliyor. Hakan Kara, Emre İper, Mustafa Kemal Güngör yeniden hapse dönecek. Bunu içimize sindirebilir miyiz? Bu kararın hakka ve hukuka uygun bir karar olduğunu söyleyebilir miyiz? Hayır. Yargının bağımsız olduğunu gelip külahıma anlatın. Bunu içimize sindirebilir miyiz? Adalete en büyük zararı adalet mensupları veriyor.”

Tanzim satışları ve tarım politikalarına da değinen Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Sanayideki politikan ne? Fabrika kurmak mı yoksa fabrikaları satmak mı? Babalar gibi sattın şimdi de kuru soğan satıyorsun. Tarım politikan ne? Çiftçiyi nasıl destekleyeceksin? Çiftçi desteklenecek ki eksin. KOBİ politikan ne? KOBİ’leri nasıl destekleyeceksin? Bütün bunların hiçbiri yapılmıyor. Tanzim satış mağazaları kurdular sıkışınca. Gariban insan yakınsa gidip tanzim satış noktasından alışveriş yapar. İstanbul’da yaşayanlar bilir. Uzaktaki insan gelemez oraya. Otobüs parası var mı o insanda?

Hafta sonu İzmir’deydim. Aziz Kocaoğlu dedi ki ‘Kenti biliyoruz, 35 bin fakir aile var. Tanzim satış mağazaları kurup, gelip alışveriş yapmalarını beklemeyiz. 10’ar kilo götürüp evlerine vereceğiz. 10 kilo patates, 10 kilo kuru soğan.’ İşte sosyal adalet budur.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.