Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ünlü tasarımcı Karl Lagerfeld 85 yaşında öldü

Chanel’i Chanel yapan, markanın 36 yıllık sanat direktörü Karl Lagerfeld, bir süredir sağlık sorunlarıyla boğuşuyordu. Lagerfeld, moda dünyasının efsane isimlerinden biriydi.

Pazartesi günü Paris’te hastaneye kaldırılan Lagerfeld’in ölüm sebebi açıklanmadı. Sevenleri ve meslektaşları üzüntülerini sosyal medyadan duyurdu. Donatella Versace, Lagerfeld ile resmini paylaşarak, “Senden her daim bir şeyler öğrendik” diye yazdı.

Donatella Versace’nin Instagram postu.

Lagerfeld, son derece üretken ve yaratıcı bir tasarımcıydı. Moda sektörü üzerindeki etkisi çok büyüktü. Meslektaşları ona “Kayzer” yani “imparator” lakabını takmıştı.

Lagerfeld moda dünyasına 1955 yılında adım attı. 1983’te Chanel’e geçti ve 36 yıl boyunca burada kaldı. Bu sürede kendi markasını da geliştirdi ve Fendi ile Chloe’nin de tasarımcılığını yaptı. Lagerfeld sayesinde Chanel ufak bir moda evinden, dünya devine evrildi.

Karl Lagerfeld 2018 Paris Moda Haftası’nda.

Lagerfeld’in kendisi de yıllar geçtikçe bir kültürel fenomene dönüştü. At kuyruğu, güneş gözlükleri, deri eldivenleri ve siyah takımları en az Chanel tasarımları kadar ünlüydü. Lagerfeld özel hayatını gizlemeye önem veren bir isimdi. Ama kedisi Choupette için ayrı bir Instagram hesabı açmayı da ihmal etmemişti.

Karl Lagerfeld ve kedisi Choupette.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.