Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Müzikalin Ustası” ünlü yönetmen Stanley Donen 94 yaşında hayatını kaybetti

Singin’ in the Rain (Yağmur Altında) One the Town (Denizciler Geliyor) ve Seven Brides for Seven Brothers (Yedi Kardeşe Yedi Gelin) gibi Hollywood’un en güzel müzikal filmlerinin yönetmeni Stanley Donen dün Manhattan’da 94 yaşında hayata veda etti. Ünlü yönetmenin ölümünü, oğlu Mark Donen duyurdu. 

Donen Fred Astaire’den Gene Kelly’ye, Frank Sinatra’dan Cary Grant’e, Audrey Hepburn’den Elizabeth Taylor’a, Leonard Bernstein’dan George Gershwin’e döneminin en tanınmış aktör, aktris ve bestecileriyle çalıştı.   

Donen, Hollywood’un en sevilen ve hayranlık duyulan müzikallerine atmıştı. 1949 yapımı “On the Town”, 1951 yapımı “Royal Wedding” ve 1952 yapımı “Singin’ in the Rain” bu türün en bilinen örnekleri arasında yer alıyor. Donen bu sebeple “Müzikalin Ustası” olarak da biliniyordu.

1924 doğumlu yönetmenin son filmi ise 2002 yılında yönettiği “Adult Entertainment” aldı komediydi. Donen New Yorker’a verdiği röportajda, “Bir sanatçı olarak Da Vinci kadar dikkat çekici ve şaşırtıcı olmak istedim. ‘Singin’ in the Rain’i yönettim. Biliyorum birçoğundan iyiydi. Böylece yukarıya tırmanabildim” demişti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.