Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aytaç Arman yaşamını yitirdi

Sinema ve tiyatro oyuncusu Aytaç Arman 70 yaşında hayatını kaybetti. Arman’ın ölüm haberini BİROY – Sinema Oyuncuları Meslek Birliği, Twitter hesabından yapılan bir açıklamayla duyurdu.

https://twitter.com/BiroyMB/status/1100398945103171586

Arman, kanser hastalığı nedeniyle 2 Şubat’tan beri İstanbul Onkoloji Hastanesi’nde tedavi görüyordu.

Aytaç Arman için yarın İstanbul’da Atlas Sineması’nda tören düzenleneceği ve cenazesinin 28 Şubat Perşembe günü memleketi Adana’da defnedileceği duyuruldu. 

Aytaç Arman kimdir?

22 Haziran 1949 tarihinde Adana’da doğan ve gerçek adı Veysel İnce olan oyuncu, Adana’da Erkek Sanat Enstitüsü’nü bitirdi. Mimarlık ve Mühendislik fakültesinde okurken Ekstra Ekspres gazetesinin açtığı artist yarışmasında ikinci oldu. 1971 yılında Ses dergisinin açtığı yarışmaya da katıldı. Aynı yarışmada Tarık Akan birinci olurken, Aytaç Arman da ikinci seçildi. Ardından sinema oyunculuğuna başladı. 1971 yılında Yılmaz Güney’in “Baba” filminde oynadı. 1974 yılında Süreyya Duru’nun yönettiği, Perihan Savaş ile başrolünü paylaştığı “Bedrana” 11. Antalya Altın Portakal Film Yarışması’nda “En İyi 2. Film” seçildi. 1977 yılında başrolünü Semra Özdamar’la paylaştığı ve yine Süreyya Duru’nun yönettiği “Kara Çarşaflı Gelin” 14. Antalya Altın Portakal Film Yarışması’nda “En İyi Film” ödülünü kazandı. 1988 yılında Antalya Altın Portakal Film Yarışması’nda, başrolünü oynadığı, Ömer Kavur’un “Gece Yolculuğu” filmi “En İyi Film” seçilirken Aytaç Arman da “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.