Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Atıf Ünaldı imzasını taşıyan “İnternetin Kısa Tarihi” kitabının ikinci baskısı yayınlandı

Atıf Ünaldı’nın kaleme aldığı “İnternetin Kısa Tarihi” kitabının ikinci baskısı EnerjiSA sponsorluğunda yayınlandı.

Rakam olarak bakıldığında çok kısa görünen ancak oluşturduğu değişiklikler açısından bakıldığında devrimsel bir değişime yol açan internet, Türkiye’de inişler ve çıkışlarla dolu bir geçmişe sahip. Türkiye’de internetin ilk kullanıma başlandığı günden bu yana yaşanan değişime ve gelişmelere şahit olan Atıf Ünaldı, internetin Türkiye’deki tarihini anlatan bugün ve gelecekte birçok kişi açısından ciddi bir kaynak oluşturacak çok önemli bir çalışmaya imza attı ve “İnternetin Kısa Tarihi” kitabını yayınladı. Okuyucular tarafından büyük ilgi gören kitabın çeşitli bilgilerin eklendiği ikinci baskısı Google Kitaplar üzerinden sadece dijital ortamda yeniden okuyucuların beğenisine sunuldu.

Napolyon Bonaparte’ın “Tarih, üzerinde herkesin anlaştığı bir yalandır” sözünden yola çıkarak bu kitabı yazmaya karar verdiğini belirten Atıf Ünaldı, “Tarih çoğunlukla o dönemin koşullarından ziyade, yazanların uydurduğu hikayeler oluyordu. Bu nedenle internetin Türkiye’deki doğuşunun ve gelişiminin yakın bir şahidi ve katkıda bulunanı olarak bu kitabı yazmaya karar verdim” dedi.

Google Kitaplar’da dijital ortamda 20 TL’den satışa sunulan “İnternetin Kısa Tarihi” kitabının ikinci baskısını, kısa bir süreliğine 13,64 TL’ye satın almak mümkün. 

Ayrıntılı bilgi için: https://tinyurl.com/internettarihi2

Atıf Ünaldı Hakkında:

1973 yılında dünyaya gelen Ünaldı, Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’nde öğrenim gördüğü yıllarda, iki bilgisayarı telefon hatları üzerinden konuşturan BBS sistemini kurarak Türkiye’deki ilk internet ağını oluşturdu. 1994–1996 seneleri arasında Anadolu.Net isimli Türkiye’nin ilk internet servis sağlayıcısının genel müdürlüğünü üstlendi. Pek çok radyo ve televizyon yayınının hem ön hem de arka planında yer aldı. Yazı ve yayıncılık hayatına Bloomberg BusinessWeek’teki köşe yazıları ve Medyascope.tv’deki Netizen isimli programla devam eden Ünaldı, İnternet Temelli Televizyon Teknolojileri (IPTV) Derneği başkanlığını yürütmektedir.

Daha fazla bilgi için, Atıf Ünaldı’nın kişisel web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.