Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump-Kim zirvesi erken bitti, taraflar anlaşamadı

ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasındaki zirve beklenenden erken bitti. İki lider, Kuzey Kore’nin nükleer silahlardan arındırılmasında ve ekonomik konularda anlaşamadı. Trump, Kim ile yeni bir görüşmenin planlanmadığını söyledi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada görüşme “çok iyi” ve “yapıcı” olarak nitelendirildi. Açıklamada, “Şu aşamada herhangi bir anlaşmaya varılmadı” denildi.

Bir imza töreni yapılması da beklenmezken, görüşme aniden sonuçlanınca Trump da oteline döndü.

Trump daha sonra düzenlenen basın toplantısında, görüşmenin erken bitmesinden Kuzey Kore liderini sorumlu tuttu. Trump, “Benden tüm ekonomik yaptırımların kaldırılmasını istediler. Bunu kabul edemezdim. Bazen masadan kalkıp gitmek gerek. Bu da öyle bir andı” dedi.

ABD Başkanı, Kim’in nükleer denemeleri ve füze denemelerini sona erdirme sözü verdiğini, ancak ülkesini nükleer silahlardan tam anlamıyla arındırmayacağını söylediğini aktardı. Trump’ın dediğine göre Kim, “Ülkenin bazı bölgelerini silahsızlandırabilirim” diye konuştu.

Trump ve Kim, ikinci kez bir araya geldi. Tarihi zirve için seçilen yer, Vietnam’ın başkenti Hanoi idi. Özellikle Trump, yaptığı açıklamalarla zirveden beklentilerin yükselmesine neden oldu. Trump, Kim’e “Sizi olağanüstü bir gelecek bekliyor” demişti. Görüşmelerde Kuzey Kore’nin silahsızlandırılmasının yanı sıra, Güney ve Kuzey Kore arasında resmi bir barış anlaşmasının sağlanması konusu da ele alındı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.