Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Taşgetiren, 33 yıldır yöneticiliğini yaptığı ve yazdığı Erenköy Cemaati’nin Altınoluk dergisinden gönderildi

Erenköy Cemaati’nin çıkardığı Altınoluk dergisinde 33 yıldır yazan Ahmet Taşgetiren artık dergide yok. Taşgetiren dergiden ayrılış sürecini “Ne Oldu?” başlıklı yazısında anlattı.

Ahmet Taşgetiren, TV 5’te katıldığı bir programda “12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat döneminde yazdım; kendimi bu zamandaki kadar kısıtlı bir duygu içinde görmedim” demişti. Taşgetiren kısa bir süre önce de Karar gazetesinde köşe yazıları yazmaya başlamıştı.

Taşgetiren, yazılarının ve TV 5’teki sözlerinin ardından Erenköy Cemaati temsilcileri ile kendisi arasında geçen diyaloğu şöyle yazdı:

“3–4 ay mı oldu, evet.

TV 5’teki program… Yine bir toplantı:

-Tepkiler var, ne yapalım?

Dedim ben:

Ben Altınoluk çıktığından beri gazetelerde yazıyorum. Altınoluk ise siyaset yapmıyor. Altınoluk’ta da siyaset yazısı yazmadım. Ben cemaatin sözcüsü değilim. Benim bütün yazılarım siyasi yazı da değil, muhalif yazı da değil. Bugüne kadar da benden Altınoluk dışında yazmamam, konuşmamam istenmedi. Şimdi neden ‘Ya Altınoluk ya yazılar?’ deniyor?”

Taşgetiren, Cemaat temsilcilerinin sadece dergide yaz teklifi üzerine ayrılış sürecinin başladığını anlatıyor.

Yazıda, Taşgetiren kendisinin Erenköy Cemaati’nin sözcüsü olmadığını da yazdı:

“Şunu ifade etmem lazım. Ben hiçbir dönemde ne yazılarımda ne tv konuşmalarımda ne de konferanslarımda ‘Erenköy Camiasının sözcüsü’ olmadım. Evet Camia’nın dergisinin yazıişleri müdürlüğünü yaptım ama, Camia’nın karar merkezinin dergi olmadığını bu işten anlayan herkes bilir. Ben eminim, AK Parti iktidarının zirveleri de Ahmet Taşgetiren’in camia için belirleyici olmadığından adı gibi emindir. Kaldı ki, Camia adına iktidara destek niteliğinde yapılan net açıklamalar vardır. Camianın tabanına bakıldığında da Ahmet Taşgetiren’in değerlendirmelerinin değil, diyelim Hüdayi Vakfı adına yapılan açıklamaların bağlayıcı olduğu görülür.”

Taşgetiren yazısını TV 5’teki sözlerini hatırlatarak bitirdi:

“Tv 5’teki programda şöyle demiştim?

’12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat döneminde yazdım, kendimi bu zamandaki kadar kısıtlı bir duygu içinde görmedim.’

Ne dersiniz yanlış mı söylemişim?”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.