Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Başkan Trump: ABD askerlerinin Suriye’de kalması gerektiğine yüzde 100 katılıyorum!

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’den çekilme kararını duyurduktan iki ay sonra, Kongre üyeleriyle yazışmasında askerlerin Suriye’de kalması gerektiği fikrine “%100” katıldığını bildirdi.

Hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat Parti’den Temsilciler Meclisi üyeleri ile Senatörlerden oluşan bir grup, 22 Şubat’ta Başkan Trump’a bir mektup göndererek Amerikan askerlerinin neden Suriye’de kalması gerektiğine dair şu görüşü beyan etmişlerdi: “IŞİD’in yeniden güç kazanmasını önlemek için istikrar gücü olarak görev yapmak üzere Avrupalı müttefiklerin kara birliklerinin yanı sıra küçük bir grup Amerikan askerinin de Suriye’de kalmasından yanayız.”

Başkan Trump işte bu mektuba, yine aynı kağıdın üzerine “%100 katılıyorum. Hepsi yapılıyor,” diye yazıp, altını imzalayarak yanıt vermiş.


Trump Kongre üyelerinin mektubunda yer alan şu ifadeleri de çerçeve içine almış:

“Sizin gibi, biz de Suriye’de elde edilmiş kazanımların kaybedilmemesini, IŞİD’in asla geri dönmemesini, İran’ın cesaret bulmamasını ve kazanımlarımızı konsolide edip Cenevre’den Amerika’nın çıkarlarına en uygun sonucun alınacağından emin olmak istiyoruz. Bunlar önemli hedefler. Uluslararası bir askeri varlık, NATO müttefikimiz Türkiye ile IŞİD ile mücadele kampanyamızda merkezi konumdaki Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasında çatışmayı da önleyecektir.”

Başkan Trump, ABD’nin IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk’ün istifasına da yol açan Suriye’den asker çekme kararı ertesinde hem Demokratlar’ın hem de bazı Cumhuriyetçiler’in tepkisiyle karşılaşmıştı. Çekilme sürecini zamana yayan Trump yönetimi geçen ay ise SDG Bağuz’u IŞİD’den temizledikten sonra da küçük bir asker grubunun ülkede kalacağını duyurmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.