Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BİM’den A Haber’e: “Asılsız ve kötü niyetli bu yayınlara karşı yargıya gideceğiz”

Hükümete yakınlığı ile tanınan A Haber kanalında dün market zinciri BİM’i hedef alan bir habere yer verilmiş, haberde BİM’in “kur saldırısı” bahanesiyle “zam fırsatçılığı” yaptığı iddia edilmişti. BİM yazılı bir açıklamayla, iddiaların asılsız olduğunu ve yargıya gideceğini duyurdu.

A Haber’in haberinde BİM’in zam fırsatçılığı ile cirosunda yüzde 30’a yakın artış yakaladığına dikkat çekilmişti. 

“Ucuz market olarak Türkiye’de yaygın bir şube ağı olan BİM, tanzim satış sonrası İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde fiyatlarını indirse de, diğer illerdeki şubelerinde sebze ve meyveyi hâlâ yüksek fiyattan satıyor. Toptan fiyatına fırsatçılık yapan BİM, ucuz market adı altında vatandaşın cebini yakarak kâr rekoru kırdı” ifadelerinin yer aldığı habere karşı BİM’den yazılı açıklama geldi.

BİM’in açıklamasında şöyle denildi:

“Asılsız iddialar, yanlış bilgiler ve iftira niteliği taşıyan bu yayınların kötü amaçlarla hazırlandığı aşikârdır. Şirketimizin işsizliği azaltacak istihdamlar yapmasını, yeni yatırımlarla ekonomiye katkı sağlamasını, borsada hissedarlarına kâr ettirmesini ve yüksek vergiler vermesini adeta bir ‘suçmuş’ gibi gösteren bu yayınlar, ayrıca kendi içinde büyük bir çelişkidir. Hukuku, basın etiğini, ahlakı ve ekonominin reel verilerini hiçe sayan bu asılsız yayınlar, şirketimize değil ama Türkiye ekonomisine ve demokratik yapısına büyük zarar vermektedir. 

Öte yandan kurumsal yapısına, marka değerine, finansal yapısına zarar vermeyi amaçlayan bu kötü niyetli yayınlar için Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde yargı süreçleri başlatılacaktır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.