Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’li general: IŞİD yeniden ortaya çıkmak için doğru zamanı bekliyor

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel, IŞİD’in tam olarak yenilmekten henüz çok uzak olduğunu söyleyerek ABD’li milletvekillerine uyarıda bulundu.

Defense One’daki habere göre Ortadoğu’daki bir numaralı ABD’li general olan Votel, geçen perşembe günü ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi’ne yaptığı konuşmada, kalan IŞİD militanlarının “pişman olmadığını, [güçlerinin tam anlamıyla] kırılmadığını ve radikalleştiklerini” söyledi.

General Votel konuşmasında “IŞİD’in teslim olmadığını, fakat ailelerinin korunması için yerlerinden edilmiş kişiler için kamplardan yararlanarak, uzak alanlara gidip yeniden dirilmek için doğru zamanı beklediklerini” belirtti. Votel, halen on binlerce IŞİD militanının yerel halka karışarak Irak ve Suriye’ye dağıldıklarını da sözlerine ekledi.

Generalin soğukkanlı değerlendirmeleri, ABD Başkanı Donald Trump’ın IŞİD hakkında çizdiği muzaffer portreyle karşıtlık içinde. Trump geçen aralık ayında müttefiklerini şaşırtarak IŞİD’in yenildiğini, bu yüzden ABD askerlerinin Suriye’den çekileceğini açıklamıştı.

Votel ise IŞİD’den bahsederken “Kanımca bu, doğru bir şekilde halledilmemesi durumunda gelecekte aşırılıkçılığın tohumlarını ekecek bir sorun” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.