Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye ordusundan İdlib’e saldırı: 4 sivil öldü

Suriye ordusu ve İran destekli yabancı milis gruplar Suriye’de “İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi” içindeki sivil yerleşimlere saldırdı. Saldırıda dört sivil hayatını kaybetti, altı sivil yaralandı.

Suriye ordusu ve İran destekli milis gruplar, dün gece geç saatlerde İdlib’in sivil yerleşimlerin olduğu bölgelerine yoğun top atışı ve roket saldırıları düzenledi.   

İdlib Sivil Savunma Müdürü Mustafa Hac Yusuf yaptığı açıklamada, “İdlib’in güneydoğusundaki Han Şeyhun ilçesine dün gece 51 roket saldırısı düzenlendi. Saldırılarda dört sivil yaşamını yitirdi. Aralarında çocuk ve kadınların da olduğu altı sivil yaralandı” dedi.

Suriye ordusu ve İran destekli milis grupların sivil bölgelere yönelik bu saldırılarla, Soçi mutabakatını ihlal ettikleri ifade ediliyor. İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içindeki sivil yerleşimlere yılbaşından itibaren yapılan hava ve kara saldırılarında en az 121 sivil hayatını kaybetti, 348’ten fazla sivil yaralandı.     

Rusya: “Saldırıları bizim yaptığımız iddiaları yalan”

Rusya’daki resmi kaynaklardan gelen açıklamada ise saldırıların Rusya tarafından yapıldığı iddiaları yalanlandı. Savunma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Rus medyasında bazı ‘askeri kaynaklara’ dayandırılarak, Rusya Hava Kuvvetleri’nin İdlib’deki seçilmiş hedeflere hava saldırıları düzenlendiği şeklinde iddialar yer almıştır. Bu iddiaların gerçeklerle kesinlikle ilgisi yoktur. İdlib Gerilimi Azaltma Bölgesinde hiçbir saldırı düzenlenmemiştir” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.