Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ailesinden Ahmet Kaya filmine dair açıklama: “İsminin kullanılmasına izin vermiyoruz”

Ahmet Kaya’nın hayatının “AHMEDO İki Gözüm” adıyla sinema filmi yapılacağı ve çekimlerin, sanatçının mezarının bulunduğu Fransa’nın başkenti Paris’te başladığı iddiaları üzerine Kaya’nın ailesi bir açıklamada bulundu.

Sanatçının eşi Gülten Kaya ile kızları Çiğdem ve Melis Kaya adıyla yayımlanan açıklamada, Ahmet Kaya isminin marka tescil belgesine sahip olduğu ve dolayısıyla izinsiz kullanılmayacağı belirtildi.

Kaya’nın ailesinin yaptığı açıklama:

“Muhtelif mecralarda bir süredir ‘Sanatçı Ahmet Kaya’nın sinema filmi yapılıyor, yapılacak’ şeklinde çıkan haberlerin, sanatçının yasal varisleri ve temsilcileri ile hiçbir ilgisi yoktur. Sanatçının ismini ve eserlerini temsil eden yasal varisleri (Kızları Çiğdem Kaya (Öztürk), Melis Kaya, eşi Gülten Kaya) ve eserlerini temsil eden yapım/edisyon firması GAM MÜZİK ve YAYINCILIK SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ.’ne rağmen bu haberlerin çıkması, kamuoyunun ve sevenlerinin bu istismar kokan haberlerle manipüle edilmesi tarafları fazlasıyla üzmektedir.

Ahmet Kaya’nın yasal varislerinin, kendilerinden izin alınmadan Ahmet Kaya’yı dolaylı ya da dolaysız konu alan, çağrıştıran, onun hikayesinin anlatıldığı ya da esinlenmeler içeren, eserlerinin yer aldığı hiçbir projeye Türkiye Cumhuriyeti sınırları ve tüm Dünya kapsamında izinleri de yoktur.

Ahmet Kaya isminin marka tescil belgesi vardır. Ahmet Kaya’ya ait tescilli tüm eserler de başta Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin FSEK ilgili maddeleri olmak üzere, T.C. Kültür Bakanlığı ve ilgili tüm meslek birlikleri nezdinde koruma altındadır. İkinci ve üçüncü dereceden yakınları tarafından dahi izinsiz kullanılamaz.

Değerli kamuoyu ve sevenlerinin, sanatçının yasal temsilcileri tarafından açıklanmayan ya da doğrulanmayan hiçbir bilgiye itibar etmemesini rica ederiz. Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri ve savcılıkları bakımından, bu açıklamanın aynı zamanda bir ‘suç duyurusu’ niteliği taşıdığını da bilgilerinize sunmak isteriz.”

Bir süre önce Adnan Osman Shanaz ve Arafat Rüzgar yönetmenliğinde, Türkiye, Almanya ve İsviçre ortak yapımı AHMEDO İki Gözüm filminin çekimlerine başlandığı duyurulmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.