Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ayrılık kısa sürdü: Zinedine Zidane Real Madrid’e döndü

Zinedine Zidane yeniden Real Madrid’in teknik direktörü oldu. On ay önce kendi isteğiyle takımdan ayrılan Zidane’ı zor bir görev bekliyor. Ama yönetim yeni sezon için para musluklarını açtı. Yaz transferleri için en az 300 milyon euroluk bütçe ayrıldı.

Real Madrid, Zidane’ın dönüşünü resmi internet sitesindeki açıklamayla duyurdu. Zidane ile 2022 yılına kadar sözleşme imzalandı.

Kovulan teknik direktör Santiago Solari’ye ise kulüpte başka bir görev verilecek. Solari, takımı Ajax’a kendi evinde 4-1 yenilip Şampiyonlar Ligi’nden elenince, kredisini tüketmişti. Real Madrid İspanya Ligi’nde şampiyonluktan uzaklaştı, Kral Kupası’ndan da elendi.

Zidane sezon başında, sürpriz bir şekilde görevinden istifa etmişti. Kulüp Zidane’ın yerine İspanya Milli Takımı’nı çalıştıran Julen Lopetegui’yi getirmişti. Lopetegui görevi kabul edince, milli takımdaki görevinden de olmuştu. Eflatun-beyazlılarda beklentileri karşılayamayan Lopetegui, 5-1’lik Barcelona yenilgisinin ardından kovulmuş, yerine altyapı antrenörlerinden Santiago Solari getirilmişti. Ancak Solari de, yıllar sonra Cristiano Ronaldo’suz oynamak zorunda kalan, flaş transferler yapmayan Real’i yukarılara taşıyamamıştı.

Zinedine Zidane 2018’deki Şampiyonlar Ligi finalinde Cristiano Ronaldo ile konuşuyor.

Zidane’ın dönüşü sürpriz olarak nitelendiriliyor. İspanyol ve İngiliz basınında İspanyol kulübü için Tottenham’ın teknik direktörü Mauricio Pochettino’nun adı dillendiriliyordu.

Zidane’lı Real Madrid, Şampiyonlar Ligi’ni üst üste üç kez kazanarak tarihe geçti. France Football’un iddiasına göre, yaz transferleri için de kesenin ağzı açıldı. Yönetim yeni yıldızlar için tam 300 milyon euro ayırdı. Real Madrid’in Chelsea’de oynayan Eden Hazard’ı kadrosuna katmak istediği biliniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.