Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Müslüman feminist Rümeysa Çamdereli, “Allah mısınız? Aileniz batsın” pankartını neden açtığını anlattı

8 Mart Cuma günü düzenlenen Feminist Gece Yürüyüşü’nde açtığı “Allah mısınız? Aileniz Batsın” pankartı ile muhafazakâr çevrelerce tepki gören ve sosyal medyada lince uğrayan Müslüman Feminist Rümeysa Çamdereli, eleştirilere Reçel blogtaki yazısıyla yanıt verdi.

Çamdereli, “Aileyi Korumanın Bedeli ve 8 Mart” başlıklı yazısında “‘Çağın gerekliliklerine uygun’ tasarladığınız, eşitsiz, dengesiz aile sisteminiz dönüşsün, bizim emek emek kurduğumuz, ilmek ilmek büyüttüğümüz ailelerimiz kendine yer bulsun istedim” diye yazdı ve kendini istediği gibi ifade ettiği için kendisiyle gurur duyduğunu belirtti.

“Allah mısınız? Aileniz Batsın! yazan pankartı taşıyan kişi bendim, evet” diyen Çamdereli bu yazıyı kendisini linç edenlere değil, pankartı görüp şaşıran tanıdıklarına, dostlarına hitaben kaleme aldığını duyurdu.

Çamdereli’nin yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Rümeysa Çamdereli daha önce Medyascope’un da konuğu olmuş ve kurucularından olduğu Reçel Blogu anlatmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.