Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Beril Dedeoğlu hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, 28 Şubat’ta geçirdiği beyin kanaması sonucu tedavi altına alındığı Şişli Florence Nightingale Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Hastanenin acil servisine getirilen Dedeoğlu’na baloncuk yırtılmasına bağlı beyin kanaması tanısı konulmuştu.

1961 yılında Ankara’da doğan Dedeoğlu, Galatasaray Lisesi mezunuydu. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi, yüksek lisans ve doktorasını da burada tamamladı. 2005’te Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığına getirildi. Kadir Has, Aydın ve Hasan Kalyoncu üniversitelerinde ders verdi. Uluslararası ilişkiler alanında yazdığı makalelerin yanı sıra çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yaptı.

Prof. Dedeoğlu 2012’de YÖK üyeliğine atandı. 2015 yılında, Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan geçici seçim hükümetinde Avrupa Birliği Bakanı olarak görev yaptı. 28 Şubat 2017’de hakkında yürütülen soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun’un yerine Ege Üniversitesi Rektör Vekili olarak atanan Dedeoğlu, son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu’nda görevlendirilmişti. Dedeoğlu, evli ve iki çocuk annesiydi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.