Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Reuters: Rus savaş uçakları İdlib’de Türkiye ile koordineli hava saldırısı düzenledi

Rus savaş uçaklarının, İdlib’de El Kaide bağlantılı Heyet Tahrir el Şam (HTŞ) örgütüne ait silah depolarına Türkiye ile koordineli şekilde hava saldırısı düzenlediği bildirildi. Rus haber ajansı RIA’nın Rusya Savunma Bakanlığı’na dayanarak geçtiği bildirilen haberde, militanların Suriye’nin batısındaki Rus hava üssü Hmeym’e saldırı hazırlığında olduğu kaydedildi.

Şam yönetimine karşı savaşan cihadcı grupların kontrolündeki son vilayet olan İdlib, Astana görüşmeleri çerçevesinde çatışmasızlık bölgesi ilan edilmiş; Türkiye Rusya ile vardığı mutabakat çerçevesinde bu grupların çatışmasızlık rejimine uymasını sağlama görevini üstlenmişti. Mutabakata göre İdlib’i çevreleyen 15 kilometrelik şerit ağır silahlardan arındırılırken, başta HTŞ olmak üzere radikal bazı grupların bölgeyi terk etmesi sağlanacaktı. Ancak verilen sürede çekilme gerçekleşmedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 8 Mart’ta İdlib’in dışındaki sınır bölgesinde Rusya’nın, silahtan arındırılmış bölgede de Türk Silahlı Kuvvetlerinin devriye nöbetine başlayacağını duyurmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.