Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Coca-Cola yıllık 3,3 milyon ton plastik ambalaj ürettiğini açıkladı

Coca-Cola 2017 yılında 3,3 milyon ton plastik ambalaj ürettiğini açıkladı. Plastik kullanımını ilk kez açıklayan şirket, 3,3 milyon ton plastik ambalajın yılda yaklaşık 108 milyar şişeye dönüştürüldüğünü bildirdi.

Yeni Plastik Ekonomisi (New Plastics Economy) isimli çevreci girişime bilgi veren Coca-Cola’nın yanı sıra, toplamda 8 milyon ton plastik ambalaj üreten Mars, Nestle, Danone gibi şirketler de bilgilerini girişimle paylaştı.

CNN’deki rapora göre, Coca-Cola Vakfı, çevre kuruluşlarına 5,4 milyon dolarlık katkıda bulunacak. Paranın yaklaşık 4,15 milyon dolarlık kısmı ise geri dönüşüm altyapısını artırmak isteyen ve kâr amacı gütmeyen kuruluş Geri Dönüşüm Ortaklığı’na gidecek.

Pek çok belediye ve işletme ise çevre üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle pipet kullanımını azaltmaya çalışıyor. 

Kaynak: The Hill

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.