Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Binali Yıldırım: “Savaşa filan girmiş değiliz, seçime gidiyoruz.”

Yeni Şafak gazetesi yazarı İsmail Kılıçarslan’a konuşan AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, partisinin genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan farklı bir üslup kullanarak, seçim propaganda faaliyetlerini “Yani biz savaşa filan girmiş değiliz, seçime gidiyoruz. Seçim sürecinde de nihayetinde kendimizi anlatacağız, onlar da adaylarını anlatıyorlar. Bu gayet medeni bir durum… Bunların esasında hiç yadırganmaması gerekir diye düşünüyorum.” diye değerlendirdi.

Binali Yıldırım’ın İsmail Kılıçarslan’a verdiği ve bugün Yeni Şafak gazetesinde yayınlanan cevapların bir bölümü şöyle:

Kılıçarslan: Mesela bugün Üsküdar’da sahildeki bütün siyasi partilerin stantlarını gezdiniz ve çiçek verdiniz. Bu da aslında siyasette çok özlediğimiz bir manzara.

Yıldırım: Yani biz savaşa filan girmiş değiliz, seçime gidiyoruz. Seçim sürecinde de nihayetinde kendimizi anlatacağız, onlar da adaylarını anlatıyorlar. Bu gayet medeni bir durum… Bunların esasında hiç yadırganmaması gerekir diye düşünüyorum.

Kılıçarslan: Yani bir normalleşme hepimize iyi mi gelecek?

Yıldırım: Gayet tabii. Ne için kavga edeceğiz, paylaşacağımız çok şeyimiz var; ayrışacağımızsa çok az şey var. Üç günlük yalan dünya, neyi paylaşamıyoruz?

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.