Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump ve Bolsonaro’nun bugünkü görüşmesinde gündem Venezüela

ABD Başkanı Trump bugün Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’yu Beyaz Saray’da ağırlayacak. Görüşmede gündemdeki ana konunun Venezüela olması bekleniyor. 

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders yaptığı açıklamada Trump–Bolsonaro görüşmesinin daha demokratik, müreffeh ve güvenli bir batı yarımküre hedefine katkıda bulunacağını söyledi. 

Daha önce yapılan resmi açıklamalarda hem Trump hem de Bolsonaro birbirlerini övmüş ve ülkeleri arasındaki ilişkileri geliştirmek istediklerini söylemişti. 

Bolsonaro, Twitter kullanımından medyaya yaklaşımına, siyasi ajandasından seçilme şekline sıkça Trump’a benzetildi. İki liderin başta Venezüela’da Nicolas Maduro’nun yerine ve Juan Guaido’nun başkanlığını tanınması olmak üzere Orta ve Güney Amerika’daki sosyalist rejimlere olan karşıtlık konusunda da aynı fikirde olduğu biliniyor. 

Sözcü Sanders açıklamasında, “Batı yarımkürenin en büyük iki ekonomisinin lideri, savunma ve ticaret ilişkilerini geliştirmenin yanı sıra, Venezüela’da demokrasinin inşası konusuna da değinecekler” diyerek görüşmenin en önemli konusunun Venezüela olacağına dikkat çekti. 

Şubat ayı sonunda Bolsonaro güney sınırından Venezüela’ya insani yardım göndermeyi denemiş ama Maduro’ya sadık kalan Venezüela ordusu yardımın ülkeye girmesini engellemişti. Trump ve Bolsonaro’nun Venezüela’ya insani yardım yapmanın alternatif yollarını ele alması da bekleniyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.