Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’ın Arap NATO’su planı – Konuk: Fehim Taştekin

ABD nükleer anlaşmadan çekildikten sonra İran’a yaptırım uygulamanın yanı sıra, Tahran’ın bölgedeki nüfuzunu kırmak, yalnızlaştırmak için de birtakım hamleler yapıyor. Arap NATO’su olarak anılan Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Bahreyn, Umman, Mısır ve Ürdün gibi ülkelerin de dahil olduğu Ortadoğu Stratejik İttifakı, bu amaçla atılmış adımlardan biri. Bu girişimi değerlendiren gazeteci Fehim Taştekin ABD’nin İran’a yönelik hamlelerini, İsrail’in hedefleri doğrultusunda Filistin sorununu çözmeye değil, tamamen ortadan kaldırmaya dönük planlarından ayrı değerlendirmemek gerektiğine dikkat çekiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.