Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hükümet dövizin cazibesini engellemeye çalışıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 842 nolu Kararı ile bir yıla kadar vadeli döviz mevduat hesaplarında stopaj oranı yüzde 20’ye yükseltildi. Bu oran katılım bankalarındaki döviz katılma hesaplarına ödenen kâr payları için de geçerli olacak. Bir yıldan uzun vadeli mevduatlar için ise stopaj oranı yüzde 18 olacak.

Daha önce, Erdoğan’ın 31 Ağustos 2018 tarihli ve 52 sayılı Kararı uyarınca bir yıla kadar vadeli döviz mevduatlarında stopaj oranı yüzde 16, bir yıldan uzun vadeli hesaplarda ise yüzde 13 uygulanıyordu.

Merkez Bankası verilerine göre 8 Mart ile biten haftada bireylerin yabancı para cinsinden mevduat ve fonları 104,1 milyar dolar seviyesinde. Kurumların yabancı para cinsinden mevduat ve fonları ise 67,7 milyar dolar.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.