Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Musul’da Dicle Nehri’nde feribot battı: 90’dan fazla kişinin hayatını kaybettiği açıklandı

Irak’ın Musul kentinden geçen Dicle Nehri’nde feribot battı. Kazada 19’u çocuki 61’i kadın en az 94 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Musul Sivil Savuma Ajansı’ndan yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, feribotta bulunanların çoğu yüzme bilmeyen kadın ve çocuklardı. Arama-kurtarma ekipleri feribotun battığı yere ulaşmaya çalışıyorlar. Akıntının çok güçlü olduğu nehirde, insanlar Nevroz’u kutlamak için turistik bir adaya gitmek istiyorlardı.

Irak İçişleri Bakanlığına göre 55 kişi ise kurtarıldı.

Irak’ta su yönetiminden sorumlu yetkililer, yılın yağış alan belli dönemlerinde Musul barajının kapaklarının açıldığını ve bu durumun su seviyesini yükselttiği uyarısında bulunmuşlardı. Ancak feribot işletmecisinin bu uyarıyı umursamadığı iddia ediliyor.   

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.