Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Utrecht saldırganı Gökmen Tanış, “terör” suçundan yargılanacak

Hollanda’nın Utrecht şehrinde tramvayda düzenlediği silahlı saldırıda üç kişiyi öldüren, beş kişiyi de yaralayan Gökmen Tanış “terör” suçundan hâkim karşısına çıkacak.

Euronews’un haberine göre, savcılık yaptığı açıklamada Tanış’ın terör saldırısı çerçevesinde birden fazla cinayete karıştığı gerekçesiyle 22 Mart Cuma günü sulh hakimi karşısına çıkacağını bildirdi. Savcılık ayrıca zanlının tutukluluk halinin devam etmesini talep edecek.

Hollanda medyası, Gökmen Tanış’ın 18 Mart tarihinde Utrecht’te, ailevi meseleler yüzünden tramvaydaki bir yakınına, ardından da yardım etmek isteyenlere ateş açtığını yazmıştı.

Savcılık da Tanış’ın daha önce hırsızlık, tecavüze yeltenme gibi suçlara karıştığını ve sabıkası olduğunu açıklamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.