Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeni Zelanda’daki terör saldırılarının ardından ilk cuma ezanı devlet radyo ve televizyonundan canlı yayınlandı

Yeni Zelanda’da iki camiye düzenlenen ve 50 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından gelen ilk cuma gününde, cuma ezanı, devlet kurumları olan Radyo Yeni Zelanda (RNZ) ve Yeni Zelanda Televizyonu’nda (TVNZ) canlı yayınlandı. Cuma namazına Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern de katıldı.

Yeni Zelanda’da iki camiye düzenlenen ve 50 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından ilk cuma namazı kılındı. Cuma namazına ve anma törenlerine, saldırıdan bu yana yaptığı açıklamalar ve takındığı tutum ile takdir edilen Başbakan Jacinda Ardern de katıldı. 

Ardern, konuşmasında Hz. Muhammed’in sözlerine yer verdi

Namaz öncesinde kısa bir konuşma yapan Başbakan Ardern, “Peygamber Muhammed dedi ki ‘Karşılıklı şefkat, merhamet ve anlayış ile iman edenler tek bir beden gibidir. Vücudun herhangi bir kısmı acı çekerse, tüm vücut acı hisseder.’ Yeni Zelanda sizinle. Biz yastayız, biz biriz” dedi. 

Ezanın ardından konuşma yapan El Nur Camii İmamı Gamal Fouda, Başbakan Ardern’e ve Yeni Zelandalılara desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Ülke genelinde yapılan törenlerde Yeni Zelandalı kadınlar, Başbakan Ardern’in çağrısı üzerine başörtüsü takarak Müslümanlara destek verdi. 

Dışişleri Bakanı Peters: “Terörist hayatının geri kalanını tek başına bir hücrede geçirecek”

Resmi bir ziyaret için Türkiye’de bulunan Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ahmed El Useymin ile yaptığı ortak basın toplantısında, “Dini inanç özgürlüğüne çok önem veren bir ülkeyiz. Müslümanlara yapılan saldırı hepimize yapılmıştır” dedi. 

Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte.

Peters, “Terörist hayatının geri kalanını tek başına bir hücrede geçirecek. Bu konuda her şeyin ortaya çıkarılması amacıyla Yeni Zelanda tarihinin en büyük soruşturması başlatıldı” açıklamasında bulundu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.