Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Başkan Trump’ın mutlu günü: Rusya ile yasadışı işbirliğine dair yeterli kanıt bulunamadı

ABD’de Özel Yetkili Savcı Robert Mueller, Başkan Donald Trump’ın 2016 seçimleriyle ilgili olarak Moskova ile işbirliği yaptığına dair yeterli delile ulaşamadı. Haberi duyar duymaz Twitter başına geçen Başkan Trump sonuçtan memnun: “İşbirliği yok. Adalete müdahale yok. Tam ve mutlak BERAAT. AMERİKA’YI BÜYÜK TUTMAYA DEVAM!”

Rusya’nın 2016’daki Amerikan başkanlık seçimlerine müdahalesini araştıran Savcı Mueller, Başkan Trump’ın kampanya ekibinin Ruslarla olası işbirliğine dair soruşturmasını tamamlayarak hazırladığı raporu geçen cuma günü ABD Başsavcısı William Barr’a iletmişti. Barr da pazar günü ABD Kongresi’ne dört sayfalık bir mektup göndererek raporun bulgularını paylaştı.

Başsavcı raporun Trump’a suçlama yöneltmeye yetecek delil içermediğini, ne işbirliği yapıldığına ne de adaletin tesisinin engellendiğine dair yeterli kanıt bulunduğunu bildirdi. Barr “Rapor Başkan’ın suç işlediğine hükmetmiyor ama onu aklamıyor da” açıklamasını yaptı.

Başkan Trump ise soruşturma sonucunun suçsuzluğunu kanıtladığı imasıyla Twitter paylaşımı yaptı ve hakkındaki soruşturmayı “yasadışı” bir şekilde görevden alınması için başarısız bir çaba olarak niteledi.  Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Sanders da Trump’ın tamamen “temize çıktığını” söyledi.

Demokrat Partili Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ise, Demokrat Senatör Chuck Schumer’la birlikte, konuya ilişkin ortak bir açıklama yayınladı ve kendileriyle paylaşılan metnin savcı Mueller’in daha önceki beyanlarıyla çeliştiğine dikkat çekilerek, raporun tamamının paylaşılmasını istedi.

Özel Yetkili Savcı Robert Mueller, 2016 seçimleriyle ilgili soruşturmayı Mayıs 2017’de devralmıştı. Trump, daha önce soruşturmayı yürüten FBI eski Başkanı James Comey’i görevden almıştı. Savcı Mueller’in yürüttüğü soruşturmada, altısı Trump’ın ekibinden olmak üzere toplam 34 kişi hakkında iddianame hazırlanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.