Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NASA, tarihte ilk kez yapılacak kadın uzay yürüyüşünü uygun kıyafet olmadığı için erteledi

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Araştırmaları Merkezi (NASA), bu ay yapılacağı öngörülen, yalnızca kadın astronotların katılacağı uzay yürüyüşünü, uygun bedende uzay kıyafetinin zamanında temin edilemediği gerekçesiyle iptal etti.

Tarihte bir ilk olması beklenen yürüyüş, bu ayın başında duyurulmuştu. Ancak yürüyüş için kadınlara 29 Mart’tan önce, orta boy (M) uzay kıyafeti üretilmesi gerekiyordu. NASA’nın açıklamasına göre bu mümkün olmadı.

NASA’nın açıklaması Twitter’da öfkeli ve ironik yorumlara konu oldu. Eşit Kadın Partisi Başkanı Amanda Turner Twitter’dan “Doğrusu açıklamayı okuyunca güldüm. Bu, kadınlardan nasıl kolaylıkla vazgeçilebildiğinin yalnızca bir örneği” diye yazdı: “NASA diyor ki: uygun uzay kıyafetini bulma işi çetrefilli. Hayır canım, toplumsal cinsiyetle filan ne ilgisi var. Yok yok, alakası bile yok.”

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) eski Başkanı Iain Levine ise “21. yüzyıla hoş geldiniz” yorumunda bulundu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.