Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Facebook “beyaz ırkçılığı” ve neo-nazizmi tüm platformlarında yasaklıyor

Facebook, nefret söylemiyle mücadele konusunda önemli bir adım attı. Sosyal medya devi, beyaz ırkçılığıyla ilgili her türlü destek, övgüyü ve temsili yasakladı. Yasak önümüzdeki hafta yürürlüğe girecek.

Facebook’un konuyla ilgili açıklamasını buradan okuyabilirsiniz.

Sosyal medya devinin açıklamasında “Bu tarz görüşlere daha fazla müsamaha göstermeyeceğiz” denildi. Facebook birkaç ay önce de içerik denetimlerini sıkılaştırmış ve özellikle ırkçıların etkinlikleriyle ilgili paylaşımlara erişimi engellemişti.

Facebook’un yanı sıra, Twitter ve YouTube da bu tarz içerikleri yasaklamaları için baskı altındaydı. Baskılar Yeni Zelanda’da 50 Müslümanın öldüğü terör saldırılarının ardından daha da artmıştı. Avustralyalı saldırgan, eylemini Facebook üzerinden canlı yayınlamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.