Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Karma dövüş sanatları şampiyonu Conor McGregor’a cinsel saldırı suçlaması

İrlandalı karma dövüş sanatları şampiyonu Conor McGregor’un cinsel saldırı suçlamasıyla soruşturulduğu ortaya çıktı. McGregor, soruşturması ortaya çıkmadan birkaç saat önce, sporu bıraktığını açıklamıştı.

Conor McGregor, adı açıklanmayan bir kadın tarafından suçlandı. İddiaya göre McGregor, kadına geçen yılın aralık ayında cinsel saldırıda bulundu. 30 yaşındaki McGregor, İrlanda’nın başkenti Dublin’deki bir otelde gerçekleştirildiği ileri sürülen saldırının ardından gözaltına alındı, kısa süre içinde de serbest bırakıldı.

McGregor’a resmi suçlamalar henüz yönetilmedi ancak soruşturma devam ediyor.

Conor McGregor geçen yıl New York’ta kavga çıkardıktan sonra gözaltına alınmıştı.

McGregor bu iddiaların ortaya çıkmasından birkaç saat önce sporu bıraktığını duyurdu. Sözcüsü Karen Kessler ise, McGregor’un bu kararının, hakkındaki cinsel saldırı iddialarıyla ilgisi olmadığını vurguladı.

Cinsel saldırıyla suçlanan McGregor’un sporu bıraktığını duyurduğu tweeti.

McGregor, sporu bıraktığını açıklamadan bir gün önce de Jimmy Fallon’un Tonight Show adlı programına katıldı. İrlandalı şampiyon programda sporu bırakacağına dair herhangi bir ipucu vermedi.

Conor McGregor, Jimmy Fallon Show’da.

Conor McGregor, karma dövüş sanatlarının en önemli sporcularından biriydi. Geçen yıl, Rus rakibi Habib Nurmagomedov’a kaybettiğinden bu yana, ringe çıkmamıştı.

https://www.youtube.com/watch?v=Kx1jdHzx7Zo
McGregor’un Habib Nurmagomedov’a kaybettiği müsabakadan görüntüler.

Habib Nurmagomedov da McGregor’un sporu bırakmasına Twitter üzerinden tepki verdi. Rus sporcu, “Aynı ormanda iki kral olmaz” diye yazdı.

Habib Nurmagomedov’un tweeti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.