Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kemal Kılıçdaroğlu Medyascope’ta: “Bahçeli kendine nasıl ‘milliyetçiyim’ der?”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Medyascope.tv özel yayınında Ruşen Çakır’ın konuğu oldu ve yerel seçimlerde Ankara ve İstanbul dahil bütün büyükşehirleri kazanacaklarını iddia etti. Türkiye’de depreme dayanıklı bir demokrasi inşa edeceklerini söyleyen CHP lideri, Devlet Bahçeli’nin kendisini hayal kırıklığına uğrattığını vurguladı.

Kurgu: Ufuk Çeri

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Medyascope’ta Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtladı

Kılıçdaroğlu, MHP ile AKP’nin ittifak yapmasında herhangi bir sakınca görmediğini, bunda eleştirilecek bir şey bulunmadığını belirtti. Ancak CHP liderine göre, Bahçeli’nin Sakarya’daki silah fabrikasının Katar’a verilmesine karşı çıkması gerekirdi. Kılıçdaroğlu, “Bahçeli kendine nasıl milliyetçiyim der” diye sordu.

Kılıçdaroğlu, AKP’nin artık söyleyecek sözü kalmadığı için beka söylemine sarıldığını savundu ve “muhtar seçeceğiz, bu neyin bekası” dedi.

CHP lideri, Türkiye’yi freni patlamış ve nereye, nasıl çarpacağı belli olmayan bir kamyona benzetti, 17 yıldır ülkeyi yöneten AKP’nin artık insanları soğan kuyruklarına muhtaç ettiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul ve Ankara’daki belediyelerin metro inşa edemediğini, İzmir’in ise metroyu kendi kaynaklarıyla yaptığını hatırlattı ve merkezi hükümetin, büyükşehirleri kazanmaları halinde, kendilerine müdahale edemeyeceklerini vurguladı.

Kılıçdaroğlu tüm belediyelerde asgari ücretin 2.200 TL olacağını da vaat etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.