Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Malatya Pütürge’de iki SP’li öldürüldü: Cumhurbaşkanı Erdoğan Saadet Partisi’ne taziye dileklerini iletti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’nın Pütürge ilçesinde Saadet Partili iki sandık görevlisinin öldüğü silahlı kavganın ardından SP lideri Temel Karamollaoğlu’nu arayıp, taziye dileklerini iletti. Pütürge’deki olayla ilgili olarak iki kişi gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SP lideri Temel Karamollaoğlu’nu aradı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, oy verdikten sonra yaptığı açıklamada Malatya’daki olaya çok üzüldüğünü söyledi. Erdoğan şöyle devam etti:

“Böyle bir durumun olmaması gerekirdi. Ne yazık ki iki vatandaşımızın ölümü Cumhurbaşkanı olarak beni ciddi manada üzmüştür. Aynı şekilde arkadaşlarımı… Tabii bu konuda şu anda Adalet Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız yargı süreci olarak da gerekli bütün araştırmaları, soruşturmaları yapıyorlar. Fakat bu durumun tabii partiler arası bir adeta sorgulamaya, partiler arası bir bu noktada yargılamaya götürülmesini doğru bulmuyorum. Bu tür durumlarda özellikle dudaklarımızın arasından çıkacak sözler çok büyük önem taşıyor. Temennim odur ki, seçimler bittiği ana kadar herhangi bir durumun olmamasıdır. Şu ana kadar da iyi gidiyor.”


Karamollaoğlu: “Alacağınız birkaç fazla oy yerine dibine batsın”

Malatya’nın Pütürge ilçesinde Bölünmez Mahallesi İlkokulu’na kurulan sandık başında, oy kullanma işlemleri sürerken iki grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma kısa sürede silahların çekildiği kavgaya dönüştü. Kavga sırasında tabancayla vurulan müşahitler Hasan Aktaş ile İlyas Aktaş yaşamını yitirdi. Tabancayı ateşlediği belirtilen kişi gözaltına alındı. Kavganın neden çıktığı konusunda açıklama yapılamadı. SP, müşahitlerin açık oy kullanmaya itiraz etmeleri nedeniyle öldürüldüğünü iddia etti.

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu olayla ilgili olarak “Alacağınız birkaç fazla oy yerine dibine batsın” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.