Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da çekişmeli seçim: Binali Yıldırım “Kazandık”, Ekrem İmamoğlu “Süreç tamamlanmadı” diyor

AKP’nin Cumhur İttifakı’ndan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, oy sayımı devam ederken zaferini ilan etti. Yıldırım, “Şu saat itibariyle İstanbul’da seçim sayımları, gayriresmi sonuçları 31 bin 124 sandıkta tamamlanmış bulunuyor. Bu sonuca göre İstanbul’da seçimi kazandık. Bu süreçte İstanbul halkının bize verdiği yetki için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Öte yandan; CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, beşinci kez kameraların karşısına çıkarak bir açıklama daha yaptı. İmamoğlu oy sayımının devam ettiğine işaret etti ve rakibi Binali Yıldırım’ın “Kazandık” diye açıklama yapmasını eleştirerek, “Süreç tamamlanmadan, ön keserek ‘Kazandık’ demesini ayıplıyorum” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.