Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekrem İmamoğlu: Kalecilikten siyasete

31 Mart Yerel Seçimleri sona ererken İstanbul’da Binali Yıldırım’la başa baş bir mücadele veren ve resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında birinci sırada bulunan Ekrem İmamoğlu’nun kim olduğu, memleketi ve siyasi hayatına nasıl başladıği gibi sorular insanlar tarafından merak ediliyor. İşte bu soruların yanıtları:

Ekrem İmamoğlu 1970 yılında Trabzon’da doğdu. Trabzon Lisesi’nde eğitim hayatına devam eden İmamoğlu daha sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü’nde (İngilizce) lisans derecesini aldı. İmamoğlu, İstanbul Üniversitesi İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında da yüksek lisans eğitimine devam etti.

Ekrem İmamoğlu Trabzon Lisesi’nin önünde.

1992 yılında inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde iş hayatına başlayan İmamoğlu daha sonra aynı şirkette yönetim kurulu başkanlığı da yaptı. Okul yıllarında amatör olarak futbol oynayan İmamoğlu, 15 yaşında okul takımının kalesini korudu. İlerleyen yıllarda Trabzonspor futbol, Trabzonspor basketbol ve Beylikdüzüspor kulüplerinde yöneticilik yaptı.

Ekrem İmamoğlu’nun lisede kalecilik yaptığı yıllardan bir fotoğraf.

Ekrem İmamoğlu, Dilek İmamoğlu ile evli ve üç çocuk babası, 1991 yılından bu yana Beylikdüzü’nde yaşıyor.

Ekrem İmamoğlu ve ailesi.

Siyasi kariyer

1991 yılından bu yana yaşadığı İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde, 2009 yılında CHP’nin ilçe başkanı oldu. 2014 yılında Beylikdüzü Belediye Başkan adayı olan İmamoğlu, oyların yüzde 50.83’ünü alarak başkan seçildi.

İmamoğlu Beylikdüzü’nde.

İmamoğlu belediye yönetimi süresince oluşturmak istediği kent vizyonunu şu şekilde ortaya koyuyor: Ulaşılabilir ve erişilebilir bir kent, kent yoksulluğu ve pahalılık ile mücadele, bilimsel yaklaşımlarla çözüm üreten planlama, yeni ekonomi ve yaratıcı endüstriler ve yüksek yaşam kalitesi.

İmamoğlu son olarak, CHP tarafından 31 Mart Yerel Seçimleri için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak gösterildi. Anadolu Ajansı’nın açıkladığı son verilere göre, İmamoğlu’nun aldığı oy yüzde 48.79 iken, en yakın rakibi Binali Yıldırım’ın oy oranı yüzde 48.51 olarak görünüyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bu sonuçları onaylarsa, Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 2024 yılına kadar görev yapacak.

Anadolu Ajansı’nın İstanbul için açıkladığı son veriler

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.